Bijscholing introductie tTIM©

Wil je graag woorden kunnen geven aan wat er tussen jou en een ander gebeurt en wil je patronen doeltreffend leren herkennen en analyseren? Denken vanuit tTIM© is een effectief gebleken model dat een raamwerk biedt om naar interacties en verandermogelijkheden te kijken. Het helpt onderbouwen welke positie, houding of interventie passend is. Wil je je meer bewust worden van hoeveel invloed eenieder in interacties heeft? En weten hoe je daar mee om kunt gaan? Dan is deze bijscholing iets voor jou.

Multidisciplinair interactioneel denken & werken: introductie tTIM© 

Deze cursus is een inleiding op denken vanuit het Truijens Therapeutisch Interactie Model (tTIM©). Je leert woorden geven aan wat er tussen jou en een ander gebeurt en je leert patronen doeltreffend kennen en analyseren. Denken vanuit tTIM© is een effectief gebleken model en helpt je vanuit het conceptuele raamwerk te onderbouwen hoe je interventies kan afstemmen op de samenwerkingsrelatie die je hebt en welke positie, houding of interventie passend is. 

Inhoud cursus

In deze cursus maak je kennis met het taxeren van je houding en hoe je interventies kan afstemmen op de samenwerkingsrelatie die je hebt met de ander. Je combineert de uitgangspunten waar je altijd mee gewerkt hebt (zoals een DSM kader, herstelgericht kader etc.) met uitgangspunten vanuit het werken met ‘ik en de ander’ en verschillende perspectieven. Deze manier van taxeren helpt je bij het behouden van je manouveerruimte als professional, zowel in het therapeutisch systeem met cliënten als met andere professionals (multidisciplinair), in het ‘Larger System 

Na afronding beschik je over een interactionele manier van reflecteren op hoe je de samenwerking tussen jou en de client, én tussen jou en collega’s kunt optimaliseren. N.B. Deze cursus is een introductie op het werken met tTIM© en leidt niet op tot het kunnen uitvoeren van systeemtherapeutisch gerichte interventies zoals je die leert bij een systeemopleiding of opleiding tot systemisch werker.

Investering en data

Deze cursus omvat vijf lesdagen (in totaal 30 uur). De cursus wordt gegeven op zijn vroegst vanaf maart 2023, mits de accreditatie dan rond is en er voldoende aanmeldingen zijn. De cursus kan ook incompany worden gegeven. De kosten van de cursus bedragen € 1400,-, inclusief toegang tot de online leeromgeving, uitgebreide lunch, koffie, thee en lekkers gedurende de dag. Dit is inclusief een online leeromgeving die relevante literatuur over tTIM© bevat.  

Interesse? Mail ons dat je graag een vooraanmelding wilt doen!  

Wie en waar

De cursus wordt verzorgd door Anna van der Meer en co-docenten die in opleiding zijn tot docent bij ISP & meer. Incidenteel kunnen er gastdocenten optreden.  
Deze cursus wordt gegeven op locatie van Kind & meer in Oosterbeek. Een incompany cursus op eigen locatie behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina. Neem voor een aanbod op maat contact op.  

Veelgestelde vragen

De gemiddelde voorbereidingstijd voor een cursusdag (lezen, uitwerken van opdrachten, e.d.) ligt tussen de 5 tot 10 uur per cursusdag.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de cursus online te volgen.

De cursus is bestemd voor bij NVRG geregistreerde STW en ST professionals. Om systemisch denken binnen het multidisciplinair werken te stimuleren, staat deze cursus ook open voor andere professionals met minimaal HBO vooropleiding in zorg, welzijn of onderwijs. Voor cursisten zonder systemische vooropleiding is de cursus een beknopte kennismaking met het Truijens Therapeutisch Interactie Model (tTIM©). Deelnemers moeten werkzaam zijn in de Geestelijke Gezondheidszorg en/of Jeugdhulpverlening, huisartsenzorg of het onderwijs.

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVRG, NVO/NIP (K&J en OG, en daarmee ook SKJ Gedragswetenschappers), RV en SKJ (jeugd- en gezinsprofessionals). 

Meer informatie of afspraak inplannen?

Heb je vragen
over de cursus?

Wil je
inschrijven?

Scroll naar boven