Over

We geloven in de kracht van het kunnen werken met de systemische context bij individuen en in groepen. We hebben een visie op en een raamwerk voor hoe je dat in de praktijk goed kunt doen. In onze opleidingen en scholing staan deze visie en dit raamwerk centraal. En ook voor onze andere werkzaamheden zijn ze het vertrekpunt!

Over ISP & meer

ISP & meer biedt geaccrediteerde opleidingen en cursussen op het gebied van systemisch denken en handelen, op zowel WO als HBO-niveau. Centraal hierin staat het vergroten van kennis, het leren taxeren van interacties en veranderruimte, het reflecteren op eigen denken en handelen en het toepassen van interventies. ISP & meer hanteert daarbij het Truijens Therapeutisch Interactie Model©. Dit model biedt een raamwerk voor hoe je bewust kan omgaan met de invloed die ieder in interacties heeft. Je leert taxeren hoe je je houding en interventies kan afstemmen op de samenwerkingsrelatie die je hebt met de ander. Dit is onder andere sterk afhankelijk van het kader en doel van de interactie tussen jou en de ander. Ook als dit voor jouzelf duidelijk lijkt, blijkt in praktijk dat het toepassen van een relationeel en meervoudig betekeniskader helpt. Deze kennis is toepasbaar in vele gebieden en werkvelden, onder andere in de psychotherapiede psychiatrie, de jeugdhulpin het onderwijs en in de welzijnssector. 

Isp & meer werkt samen met andere opleidingsinstituten, zoals PAOIMH Nederland en Stichting JIM. Meer weten? Bezoek hun sites!

Historie

ISP & meer is in 2017 opgericht door Anna van der Meer, om het gedachtengoed van ISP (het Instituut voor Systemische Psychotherapie) voort te kunnen zetten en het opleidingsaanbod uit te breiden. Het ISP is in 1995 opgericht door Frans Boeckhorst en Jos Truijens. Frans Boeckhorst is gepensioneerd en sindsdien niet meer actief geweest binnen ISP. Zijn gedachtegoed en persoonlijkheid zijn van blijvende invloed op de visie die ten grondslag ligt aan de ISP opleidingen.   

Anna is in 2003 opgeleid bij het ISP, heeft vanuit daar ook supervisie en leersupervisie genoten, en heeft vanaf 2015 als co-docent opgetreden. Omdat zij in het werk de meerwaarde van het gedachtengoed van ISP dagelijks ervaart is zij zeer gemotiveerd dit niet alleen in haar praktijk te integreren, maar er ook anderen mee te laten kennismaken door middel van opleiding. Inmiddels lopen meerdere co-docenten mee bij het geven van de opleiding ST en STW. Zij zijn allen ervaren NVRG systeemtherapeut, en zijn in opleiding tot docent bij ISP & meer. 

Wie wij zijn

Anna van der Meer

ANNA VAN DER MEER

NVO Orthopedagoog Generalist en NVRG gezins- en relatietherapeut, supervisor en opleider, GZ psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP. In opleiding tot Gedragstherapeut VGCT.

Anna heeft als gedragswetenschapper en systeemtherapeut ervaring met het bieden van deskundigheidsbevordering binnen de jeugdzorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie, het onderwijs en de gemeenten. Zij is sinds 2010 eigenaar van Kind & meer (praktijk voor gezin en opvoeding) te Oosterbeek, Driel, Renkum/ Wageningen en Elst en stuurt een breed team van therapeuten aanHet ook zelf uitvoerend therapeutisch werken met cliënten ziet ze als een belangrijke voorwaarde voor het geven van opleiding en supervisie, om theorie en praktijk optimaal met elkaar te kunnen blijven verbinden. Vanuit haar praktijk is zij actief binnen verschillende netwerken en superviseert ze ook in andere behandelpraktijken. Sinds 2015 is zij binnen ISP actief als co-docent, en in 2017 richtte zij ISP & meer op om het gedachtengoed van ISP voort te kunnen zetten en uit te kunnen breiden.

Jos Truijens

JOS TRUIJENS

Klinisch psycholoog en
psychotherapeut (BIG)

Jos is sinds 1969 werkzaam in de psychiatrie en de psychotherapie. Hij is opgeleid tot gedrags- en cognitief therapeut, partner-relatie en gezinstherapeut en kinder- en jeugdtherapeut. Sinds de tachtiger jaren is hij actief als docent en opleider in diverse onderwijs settingen. Hij is erkend supervisor en opleider voor de VGCt, NVRG, VKJP, NVP en NVO. Hij werkte jarenlang als psychotherapeut bij zowel kinder- en jeugd èn volwassenen GGZ- instellingen. Hij bouwt momenteel zijn werk af bij Het Eedenhuis, Praktijk voor psychotherapie, te Hilversum. Binnen ISP is hij verantwoordelijk voor de door de NVRG erkende opleiding en voor het management, en deze kennis en ervaring brengt hij mee in de samenwerking met ISP & meer. 

Docenten en supervisoren

aleid sardeman supervisor

Aleid Sardemann

Psycholoog / Systeemtherapeut

Supervisor

Anna van der Meer docent supervisor

Anna van der Meer

Orthopedagoog generalist / systeemtherapeut / GZ Psycholoog / Kinder- en jeugdpsycholoog NIP

Opleider en supervisor

Jos Truijens

Jos Truijens

Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Opleider, supervisor en leertherapeut

nancy peters docent

Nancy Peters

Psycholoog / systeemtherapeut

Supervisor

Zita Mann

Orthopedagoog / systeemtherapeut

Opleider en supervisor i.o.

Onze partners

Meer informatie of afspraak inplannen?

Heb je vragen
over de cursus?

Wil je
inschrijven?

Scroll naar boven