Opleidingen en bijscholing systeemtherapie

ISP & meer biedt vanuit het systemische denkkader meerdere opleidingen en cursussen aan. Zo volg je bij ons de opleiding tot systeemtherapeut en systeemtherapeutisch werker en de cursus gezinsdiagnostisch onderzoek.
opleiding systeemtherapie
supervisie psycholoog

Opleiding

Systeemtherapeut

In deze opleiding leer je vanuit een helder theoretisch kader werken met de systemische context van hulpvragen. Je leert schakelen en werken met inhoud, proces en het taxeren van samenwerkinsgsrelaties. Als je je wil ontwikkelen tot Systeemtherapeut (ST) en het lidmaatschap daarvoor bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie wil behalen, dan ben je bij ISP & meer op de juiste plek!

Opleiding

Systeemtherapeutisch werker

Heb je een zorggerelateerde HBO vooropleiding en werk je graag met gezinnen? Zou je beter willen weten wat je aan interventies kan inzetten en hoe je hier keuzes in maakt? Dit komt aan bod in de opleiding tot Systeemtherapeutisch werker (STW) van ISP & meer. Doel is dat je praktisch leert werken met de principes en uitgangspunten van systemisch werken. Je kunt je hiermee ook verder ontwikkelen tot NVRG geregistreerd Systeemtherapeutisch werker.

Bijscholing

Gezins Diagnostisch Onderzoek (GDO)

Ben je systeemtherapeut en wil je weten hoe je samen met het gezin via onderzoek patronen in kaart kan brengen? Gezinsdiagnostisch onderzoek kan, eventueel aanvullend op individueel onderzoek, helpen bij bewustwording en consensus krijgen over een verder advies of de behandelfocus. Wil je  hiermee aan de slag? Bij ISP & meer kun je je hierin bijscholen.

Bijscholing

Bijscholing introductie tTIM©

Wil je graag woorden kunnen geven aan wat er tussen jou en een ander gebeurt en wil je patronen doeltreffend leren herkennen en analyseren? Denken vanuit tTIM© is een effectief gebleken model dat een raamwerk biedt om naar interacties en verandermogelijkheden te kijken. Het helpt onderbouwen welke positie, houding of interventie passend is. Wil je je meer bewust worden van hoeveel invloed eenieder in interacties heeft? En weten hoe je daar mee om kunt gaan? Dan is deze bijscholing iets voor jou.

Meer informatie of afspraak inplannen?

Heb je vragen
over de cursus?

Wil je
inschrijven?

Scroll naar boven