Supervisie & intervisie

ISP & meer biedt supervisie aan in het kader van je opleiding tot systeemtherapeut of systeemtherapeutisch werker (NVRG) en ook intervisie in het kader van de SKJ of NVO/NIP.

Supervisie

Je kunt bij ons zowel individueel als in een groep je supervisie volgen bij erkende supervisoren.

Naast een supervisiereeks in het kader van je opleiding is het eveneens mogelijk om losse supervisiesessies af te spreken, bijvoorbeeld in het kader van consultatie of voor je herregistratie als orthopedagoog of kinder- en jeugdpsycholoog bij het SKJ. Vooraf bespreken we samen je doel en verwachtingen zodat we op een voor jou zo passend mogelijke wijze samen aan de slag kunnen.

Afhankelijk van de context van je vraag kan de supervisie groepsgewijs op je werkplek plaatsvinden of op locatie bij één van de supervisoren. Tot slot is het ook mogelijk om afspraken online te laten plaatsvinden. Het tarief voor individuele supervisie op onze eigen locatie of via de digitale weg bedraagt €90,- voor 45 minuten of €120,- voor 60 minuten. Het tarief voor groepssupervisie bedraagt bij twee personen €140 per uur, dus €70 per persoon per uur, bij drie personen €150 per uur, dus €50 per persoon per uur en met vier personen €160 per uur, dus €40 per persoon per uur. Voor  supervisie op je eigen werkplek vragen we je contact met ons op te nemen voor een aanbod op maat. 

Intervisie

Het uitwisselen van kennis en ervaring is van groot belang binnen de zorg, het welzijn en het onderwijs. Sommige groepen draaien daarin geheel zelfstandig en soms is procesbegeleiding prettig. ISP & meer biedt daarom in het kader van de NVO/NIP, NVRG en SKJ begeleide intervisie. Deze kan plaatsvinden op je eigen werkplek met je collega’s of juist extern op één van onze locaties met andere professionals uit jouw zorggebied. Ook online bijeenkomsten zijn mogelijk.

Heb je nog geen intervisiegroep en wil je je graag bij een groep aansluiten? Geef je op en benoem je voorkeuren wat betreft beroepsgroep, werksetting en werkgebied, dan kunnen we kijken of we je kunnen matchen met anderen! De tarieven voor het begeleiden van intervisiegroepen vallen onder ons aanbod op maat, dus neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat we voor jouw groep kunnen betekenen.

Reacties

De supervisie helpt mij enorm om op meerdere niveaus te reflecteren: op meta niveau maar ook op persoonlijk niveau. Het geeft mij richting en houvast in mijn leerproces als therapeut en in mijn reis binnen het systeem therapeutisch werken.

Erika, GZ-psycholoog en systeemtherapeut i.o.

Tijdens de supervisie was er sprake van een aangename sfeer, ik voelde me gehoord en vrij om al mijn vragen te stellen. Daarnaast erg fijn dat er vanuit een breed scala aan mogelijkheden werd meegedacht, zodat ik zelf kon onderzoeken welke stijl het beste bij mij past. Een aanrader!

Milou, systeemtherapeut i.o.

Welke woorden bij me opkomen als ik denk aan de supervisie bij Anna is: goed georganiseerd, respectvol en opbouwend! Ik voel me op mijn gemak waardoor ik onzekerheden op tafel durf te leggen.

Marieke van Ierssel, GZ-psycholoog en systeemtherapeut i.o., Pluryn

Anna zorgt in de supervisie voor een veilige sfeer, door niet te oordelen of als expert dingen op te dragen. Doordat Anna juist veel vragen stelt, daagt ze me uit om echt zelf goed na te denken en leer ik op een meer bewuste manier te kijken naar mijn handelen als therapeut.  

Milou van Zweeden, MST-therapeut, Pluryn

Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd” – In de supervisie bij Anna leer ik op een mooie en prettige wijze het vak van systeemtherapeut. Ik voel mij aangemoedigd en gestimuleerd om het nieuwe te proberen en hiervan te leren, waarbij ik ook leer van de kennis van Anna die zij met ons deelt. 

Kimberly, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Supervisie bij Anna is voor mij een plek waar ik op een respectvolle en zeer deskundige manier wordt gevoed om weer opgeladen aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk van het systemisch werken. Met nieuwe ideeën voor interventies en een kritische blik op mezelf als professional.

Marga, orthopedagoog-generalist en systeemtherapeut i.o.

In supervisie bij Anna leerde ik om in mijn werk beter af te tasten, te verkennen en te checken met een gezin of echtpaar, of we het nog hebben over waar het voor hun over moet gaan. Ik leerde om nog beter af te stemmen. Ik kan een supervisiereeks bij Anna van harte aanbevelen.

Bas, GZ-psycholoog en NVRG-systeemtherapeut, Driestroom

Veelgestelde vragen

Bij supervisie hanteert ISP & meer een supervisiecontract, wat zowel door de supervisor als de supervisant(en) wordt ondertekend. Hierin staan alle voor de betreffende beroepsvereniging relevante aspecten benoemd, net als bijvoorbeeld afspraken over duur, evaluaties en kosten. Bij intervisie maken we afspraken per mail met alle betrokkenen over frequentie, locaties, gewenste focus voor ontwikkeling en meer. 

Elke beroepsvereniging heeft zijn eigen supervisieverklaringen. Je downloadt die van de site van de vereniging, vult je eigen deel vast in, en laat je supervisor aftekenen. Je supervisieverklaring lever je in bij je vereniging, in de meeste gevallen kan dat in een digitale werkomgeving (portfolio, PE online). Vragen hierover kun je aan de beroepsvereniging stellen. 

Dit verschilt per opleidingstraject. De NVRG vermeldt dit op haar site voor de ST en STW opleiding. Bij de SKJ hangt het benodigde aantal supervisieuren bovendien af van hoeveel werkervaring je hebt. Check daarom altijd zelf bij je vereniging waar je vanuit kunt gaan. 

Bij supervisie werken we met een format wat je kan gebruiken ter voorbereiding voor elke sessie. Hierin stel je je supervisievraag voor die keer en licht je deze toe aan de hand van je eigen reflectie op de casus. Ook reflecteer je in deze voorbereiding op wat je van de voorgaande sessie hebt meegenomen ten aanzien van de door jezelf gestelde leerdoelen. Je levert de voorbereiding uiterlijk twee dagen van tevoren aan per mail. Ook maak je opnamen van je eigen therapiesessies. Je selecteert ter voorbereiding van de supervisie de fragmenten waarbij je een vraag hebt, en samen kijken we die terug. 

Meer informatie of afspraak inplannen?

Heb je vragen
over de cursus?

Wil je
inschrijven?

Scroll naar boven