Bijscholing

Ben je systeemtherapeut en wil je weten hoe je samen met het gezin via onderzoek patronen in kaart kan brengen? Gezinsdiagnostisch onderzoek kan, eventueel aanvullend op individueel onderzoek, helpen bij bewustwording en consensus krijgen over een verder advies of de behandelfocus. Wil je  hiermee aan de slag? Bij ISP & meer kun je je hierin bijscholen.

GezinsDiagnostisch Onderzoek (GDO)

Diagnostiek kent een belangrijke plek in de zorg. Het kan ook in het werken met gezinnen helpen! Doel is vaak patronen in kaart te brengen, maar ook nieuwe zienswijzen te creëren met het gezin om te werken aan waar ze last van hebben. 

Inhoud Cursus

Hoe je een GDO vormgeeft en uitvoert, wordt bepaald door diverse contexten. De cursus is daarom zowel theoretisch als technisch van opzet. Vanuit theorie omtrent assessment, diagnostiek, taxatie, functie-analyse en indicatiestelling binnen behandelsettingen wordt geoefend met diagnostiek en de uitwerking daarvan voor in de dagelijkse praktijk. Een beslismodel wat betreft diagnostiek-keuze staat hierbij centraal. Hiernaast is er ruimte voor het doornemen en superviseren van het door deelnemers uitgevoerde GDO waarin we je eigen leerdoelen meenemen.

Investering en data

De cursus beslaat vijf dagen (in totaal 30 uur, verspreid over maximaal acht maanden). De eerstvolgende cursus GDO vindt plaats op woensdagen: 6 oktober, 10 november en 15 december 2021, en 2 februari en 16 maart 2022. De kosten van de cursus bedragen € 1400,-. Dit is inclusief een online leeromgeving die relevante literatuur over GDO bevat.

Wie & waar? 

De cursus wordt verzorgd door Jos Truijens. Je kunt de cursus volgen in Oosterbeek of Wageningen en de incompany cursus op eigen locatie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina. Neem voor een aanbod op maat contact op. 

Veelgestelde vragen

De gemiddelde voorbereidingstijd voor een cursusdag (lezen, uitwerken van opdrachten, e.d.) ligt tussen de 5 tot 10 uur per twee weken.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de cursus online te volgen.

Om deze cursus te kunnen volgen moet je de Theoretisch Technische Cursus van de NVRG ST opleiding afgerond hebben (dus de 212 verplichte uren opleiding). Omdat gebruik wordt gemaakt van het Truijens Interactie Model © is de cursus in principe ontworpen voor mensen die opleiding hebben gehad bij ISP & meer of het ISP. In overleg kunnen we kijken of je met een andere vooropleiding systeemtherapie deel kan nemen, afhankelijk van de inhoudelijke accenten die daar zijn gelegd. 

Je kunt helaas niet deelnemen aan deze cursus met een STW registratie. 

De bijscholing is erkend door het NVRG (439144) (30 punten) en geaccrediteerd bij het NIP, de NVO en het SKJ (439144) (herregistratie 30 punten, opleiding behandeling 5 punten, opleiding diagnostiek 25 punten, opleiding extra literatuurstudie 3 punten)

Heb je vragen
over de cursus?

Wil je
inschrijven?

Scroll naar top